Teatteri

Karjalainen Näyttämö

Karjalan Liiton yhteydessä toimii Karjalainen Näyttämö, joka on ensisijaisesti karjalaisaiheisiin esityksiin erikoistunut harrastajateatteri. Näyttämö on perustettu vuonna 1982 ja se toimii Karjalatalolla. Näyttämö on toteuttanut useita kymmeniä esityksiä, esiintynyt myös ulkomailla ja toiminut myös kiertueteatterina. Karjalaisen Näyttämön tunnettuja voimahahmoja oli professori ja teatteriohjaaja Paavo Liski (1939-2005).

Vuosittain Karjalatalolla esitetään 1-2 produktiota ammattilaisten ohjauksessa. Esitykset tehdään yhteistyössä Karjalaisen Näyttämön näyttelijöiden kanssa, joista suuri osa toimii myös avustajina useissa elokuvissa ja mainoskuvauksissa. Karjalaiselta Näyttämöltä voi myös vuokrata puvustoa. Karjalainen Näyttämö on Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n, Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n ja Karjalan Liitto ry:n jäsen.

 

Vuonna 2017 Karjalaisen Näytämön näyttelijät täytti 35-vuotta.

Juhlavuosi 2017 >>

 

Karjalatalo

Helsingin Käpylässä sijaitseva Karjalatalo on monien toimintojen talo, jossa on tiloja kulttuurin harrastajille, ruokailijoille, juhlijoille ja uuden opiskelijoille.

Talossa myös karjalaista tunnelmaa. Karjalataloon ovat kaikki tervetulleita. Talosta vuokrataan erikokoisia saleja monenlaiseen käyttöön, juhliin, kokouksiin, koulutus- ja luentotilaisuuksiin, harrastuksiin sekä musiikki- ja teatteriharrastuksiin.